Voornemens

‘Wat. Een. Jaar.’ gooide ik pas op Instagram. Alles wat ik vooraf hoopte te doen, deed ik in 2017. En een beetje meer. Een Ironman, 2 marathons, een 60-kilometerloop, 3 halve marathons, een halve triathlon, een run-bike-run, sprint triathlons, een toertocht, wat open water zwemwedstrijden, honderden zwem-, fiets- en looptrainingskilometers en nieuwe pr’s op de 5, 21,1 en 42,2 kilometer…  Ik was eigenlijk van plan een top-lijstje uit te schrijven met wat meer woorden dan een Instagram-post toelaat. Maar wat kan ik er nog over kwijt behalve dat ik het vooral heel erg vet vond?

En daarbij, wat heb je aan lang terugkijken? Wie te lang terugkijkt, staat waarschijnlijk te lang stil. En stilstaan past niet bij mijn 2017. Ook niet bij mijn 2018.

Dus, van mij geen terugbliklijstje voor 2017, maar mijn voornemens voor 2018:

5.
Ik loop 3 crosswedstrijden in het voorjaar en pak over deze 3 een beker op de 5 kilometer. Dit jaar liep ik bij 1 van de 3 al een nette 2e plek, maar gezien ik enkel die ene wedstrijd liep, kreeg ik geen beker en moest ik het doen met een waardecheque voor een lokale kledingwinkel. Helemaal prima, maar in 2018 ga ik voor die beker. Welke van de 3 plekjes op het ereschavot ik inneem ,maakt me weinig uit, maar 1 van die bekers is van mij.

4.
Ik val weer een kilo of 5 af en hou het dan bereikte gewicht zeker tot de pepernotentijd vol. Van januari tot 19 augustus (de dag van de Ironman) dronk ik dit jaar geen druppel alcohol en at ik heel bewust. Na de Ironman waren de biertjes terug en na de laatste echt lange wedstrijden ging iedere rationele gedachte over voedsel weer in de ijskast. Tijd om de banden met de weegschaal weer wat aan te trekken en wat meer bescheiden te reageren op traktaties op kantoor.

3.
Ik doe zéker geen hele triathlon in 2018. Hoogstwaarschijnlijk ook geen halve. Wel vind ik fietsen en zwemmen erg leuk als afwisseling voor het lopen. Als ik dan toch bezig ben met die 2 bonussporten kan ik net zo goed een paar sprintjes en wellicht 1 of 2 kwart triathlons meepakken. Vooral midden in de zomer, wanneer de loopwedstrijden wat dunner gezaaid zijn, houdt een korte triathlon me sportief op peil voor het najaar.

2.
Ik loop 12 marathons. Het precieze waarom van dit idee is me ook nog niet helemaal duidelijk, maar vooruit… Het plan staat nu eenmaal. Vooralsnog zijn de eerste 5 vastgelegd (Apeldoorn, Zaltbommel, Utrecht, Rotterdam en Sneek) en ligt mijn hele najaar nog open. Het idee is er hoe dan ook 12 te lopen voor het jaar voorbij is. Het liefst loop ik er 1 of 2 in het buitenland, maar dan moet het geldboompje in de achtertuin nog even ontkiemen.

Maar bovenal:

1.
Ik luister naar mijn lichaam, mijn gezin en mijn gezonde verstand en doe wat goed voelt en waar ik blij van word.

2017 was fantastisch en als het aan mij ligt, wordt 2018 minstens zo fantastisch en misschien nog wel een beetje fantastischerderder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s