Pats! Een zweepslag…

Ik zette af zoals ik duizenden keren had afgezet. Gewoon mijn linkerbeen onderweg naar een volgende stap. Een nietszeggende pas halverwege een nietszeggende training op een nietszeggend paadje in een nietszeggend grasland.

‘Pats!’

Er knapte iets in mijn linkeronderbeen. Hoorbaar zelfs, meende ik. Het voelde aan als een messteek en nog voor ik landde, wist ik dat het niet goed zat. Ik kon geen normale stap meer zetten en vloekte en tierde in het nietszeggende grasland tegen niets en tegen alles.

De eerste halve minuut schoot er van alles door mijn hoofd: ‘Hoe kan dit? Ik ben nog nooit geblesseerd geweest!’, ‘Hoe moet het nu met al m’n marathonplannen?’, ‘En mijn vooraf gereserveerde podiumplekje bij de cross morgen?’. Vlak daarna werd het heel praktisch. Ik stond tenslotte in een nietszeggend grasland op vier kilometer van huis en kon geen normale stap meer zetten. Gelukkig had ik mijn telefoon bij me.

Een half uur later was ik een kilometer verder gestrompeld naar een met de auto bereikbare weg en werd ik opgehaald. Nog een half uur later stond ik onder de douche en concludeerde ik dat het er niet af te douchen was. Nog een half uur later stelde de dienstdoende weekendarts een zweepslag in de kuit vast nadat hij een klein kuiltje in de spier waarnam. Hooghouden, koelen en twee tot acht weken rust. Ik kreeg een hippe steunkous mee voor wat compressie.

Maar wacht eens even. Twee tot acht weken rust? Twee tot acht weken rust? Maar… Ja, wat maar? Recht staan doet al pijn. Naar de andere kant van de kamer lopen doet al pijn. Dat wordt gewoon de komende tijd helemaal niet hardlopen. En daar kan ik van alles van vinden, maar soms is het beter om lekker snel bij de laatste van de vijf fases van verwerking uit te komen: acceptatie.

Dat lukt nu alleen nog niet zo lekker. Nu vind ik dit gewoon vreselijk stom en vreselijk oneerlijk. Ik wil gewoon hardlopen! Acceptatie is uiteindelijk onvermijdelijk, maar nu bovenal zo vreselijk… nietszeggend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s